Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Βαλντές, ο καλύτερος όλων των εποχών!

Τον τίτλο του κορυφαίου γκολκίπερ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος μπορεί να επιδεικνύει πλέον ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα, Βίκτορ Βαλντές.


 Και αυτό γιατί μετά τη μελέτη που διεξήγαγε το Κέντρο Έρευνας της Ιστορίας και Στατιστικής του Ισπανικού Ποδοσφαίρου, ο επί μία δωδεκαετία (2002-2014) γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα είναι βάσει αριθμών ο κορυφαίος στην ιστορία της La Liga.

Ο Βαλντές είναι επικεφαλής της λίστας αφήνοντας κατά σειρά πίσω τους Τιμπό Κουρτουά, Φρανθίσκο Λιάνο, Ρομπέρτο Ροντρίγκες, Ροντρίγο Ρίος Λοθάνο ("Ροντρι") και Μαριάνο Γκαρθία Ρεμόν ενώ σε αυτή την ξεχωριστή λίστα συναντάμε επίσης τους Κανιθάρες (8ος), Ζουθιμπαθαρέτα (17ος), Κασίγιας (20ος) και Αμπέλ Ρεσίνο (22ος).

Σημειώνεται πως σε αυτή την έρευνα μπήκαν στο μικροσκόπιο 790 τερματοφύλακες που αγωνίστηκαν στην μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας από το 1928 μέχρι σήμερα και οι παράμετροι που λήφθηκαν υπόψη ήταν ο αριθμός των τερμάτων που δέχτηκαν, οι τίτλοι που κατέκτησαν και οι συνεχόμενες αγωνιστικές που κράτησαν απαραβίαστη την εστία της ομάδας τους.

Sport24.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου