Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

"Στον ΠΑΟΚ η UEFA έδειξε ανοχή"

Η Μπεσίκτας περνά σε λίγες μέρες από το CAS για να ακυρώσει τον αποκλεισμό ενός χρόνου και ετοιμάζεται να επικαλεστεί το παράδειγμα του ΠΑΟΚ.


Στα τέλη του Μάη η UEFA τιμώρησε τρεις τουρκικές ομάδες, την Μπεσίκτας, την Μπούρσασπορ και την Γκαζιάντεσπορ με ετήσιο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για οικονομικές ατασθαλίες, οφειλές σε ποδοσφαιριστές τους, καθώς και προσκόμιση πλαστών εγγράφων!

Η Μπούρσασπορ προσέφυγε στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο, το γνωστό CAS και δικαιώθηκε, πληρώνοντας μόνο ένα πρόστιμο, ενώ το ίδιο θα κάνει και η Μπεσίκτας. 

Στις αρχές Ιουλίου εκδικάζεται η υπόθεση της ομάδας της Κωνσταντινούπολης στο CAS και ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση,  Εμίν Οζκούρτ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το παράδειγμα του ΠΑΟΚ στην υπερπασπιστική γραμμή του συλλόγου.

Οι δηλώσεις του που δημοσιεύονται από τη "Χουριέτ" είναι απολύτως κατατοπιστικές. "Προβλήματα με το Financial Fair Play αντιμετωπίζουν ομάδες σε όλες τις χώρες. Εμείς έχουμε νέα διοίκηση και θέλουμε να πάρουμε μία ακόμη ευκαιρία για να τακτοποιήσουμε τα θέματά μας" τόνισε, προσθέτοντας:  

"Η UEFA δεν έχει δείξει απέναντι στις τουρκικές ομάδες την ίδια ανοχή που έδειξε στις ελληνικές. Πάρτε παράδειγμα τον ΠΑΟΚ. Προβλήματα υπάρχουν παντού ακόμη και στην Αγγλία. Εμείς θα ζητήσουμε ισονομία και θα φέρουμε παραδείγματα γι' αυτό στο δικαστήριο".

Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί με ένα χρόνο αποκλεισμού και 200.000 ευρώ πρόστιμο με αναστολή και πλήρωσε τελικά μόνο 50.000 ευρώ.

Η δικαστική προσπάθεια που θα κάνει η τουρκική ομάδα δημιουργεί ανησυχία στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ με δεδομένο ότι υπάρχουν κενά στο φάκελο αδειοδότησης, από την άλλη όμως είναι αισιόδοξο το μήνυμα που εστάλη με την ακύρωση της τιμωρίας της Μπούρσασπορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου