Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

"Τρίποντο" με ανατροπή για Μάντσεστερ Σίτι ( Pic + Video )

Σε ένα ματς-διαφήμιση του ποδοσφαίρου με δύο ανατροπές (μία για κάθε ομάδα!), η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 3-2 τη Σαουθάμπτον και ξεκίνησε με το δεξί την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της. 


Στα χαρτιά, το έργο της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στη νεοφώτιστη Σαουθάμπτον για την πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος ήταν αρκετά εύκολο (στην αντίστοιχη περσινή πρεμιέρα της είχε επιβληθεί με 4-0 της "πρωτάρας" Σουόνσι), όμως η ομάδα του αγγλικού Νότου αποδείχτηκε πολύ "σκληρό καρύδι" για τους "πολίτες".

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 1-0 χάρη σε γκολ του Κάρλος Τέβες όμως τα πράγματα ήρθαν τούμπα στο δεύτερο με τη Σαουθάμπτον να πετυχαίνει δύο γκολ στις δύο πρώτες της φάσεις στον αγώνα (59', 68'), για να επανέλθουν τελικά οι καρδιές των οπαδών της Σίτι στις θέσεις τους από την "απάντηση" των Ντζέκο (72') και Νασρί (80').

  •  O αγώνας ξεκίνησε άσχημα για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, καθώς πρώτα (10') είδε τον Σέρχιο Αγκουέρο να τραυματίζεται από τάκλιν του Κλάιν και να αποχωρεί αναγκαστικά πάνω σε φορείο (η μαγνητική που θα βγει τη Δευτέρα θα δείξει τη σοβαρότητα του τραυματισμού του) ενώ λίγα λεπτά αργότερα (17') ο Νταβίντ Σίλβα εκτέλεσε τραγικά πέναλτι δίνοντας την ευκαιρία στον γκολκίπερ Ντέιβις  να πραγματοποιήσει μία από τις ευκολότερες αποκρούσεις της καριέρας του.
  •  Η συνέχεια βρήκε πάντως τη Σίτι να έχει την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων (81% η κατοχή μπάλας στο πρώτο 45άλεπτο) και τελικά να φτάνει στο γκολ στο 40': ο Νασρί "τάισε" με κάθετη πάσα τον Τέβες (ήταν οριακά οφσάιντ) και ο Αργεντινός φορ έστειλε τη μπάλα με δεξί πλασέ στην κλειστή γωνία του Ντέιβις για να στείλει την ομάδα του με προβάδισμα στα αποδυτήρια.
  •  Στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου μέρους οι γηπεδούχοι είχαν δύο απίστευτες ευκαιρίες για να "καθαρίσουν" το ματς (ο Ντζέκο είχε πολύ άσχημο κοντρόλ στο 51' και ενώ πήρε τη μπάλα φάτσα με την εστία ενώ ο Σίλβα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι στο 55'), και από τη στιγμή που δεν το πέτυχαν τιμωρήθηκαν από τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου.
  •  Η ανύπαρκτη επιθετικά μέχρι εκείνη τη στιγμή Σαουθάμπτον έφτασε στην ισοφάριση στο 59' με σκόρερ τον Ρίκι Λάμπερτ που είχε αποτελέσει την πρώτη αλλαγή της στο ματς (δεξί πλασέ ακριβείας στην αριστερή γωνία του Χαρτ), ενώ στο 68' έγινε και η ολική ανατροπή.
  •  Μετά από αντεπίθεση των "αγίων", η μπάλα έφτασε στον Στίβεν Ντέιβις, τον παίκτη που είχε γίνει η δεύτερη αλλαγή της Σαουθάμπτον στο ματς, ο οποίος με εξαιρετικό χαμηλό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα και πάλι στην αριστερή γωνία του Χαρτ (1-2).

  •  Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έπαιξε στο 72' το τελευταίο του (επιθετικό) χαρτί, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μπαλοτέλι αντί του Σίλβα, με τον "Σούπερ Μάριο" να αποδεικνύεται... γούρικος για την ομάδα του καθώς μέσα σε εννέα λεπτά έγινε νέα ανατροπή.
  •  Ο Έντιν Ντζέκο έκανε το 2-2 στο 72' με δυνατό κοντινό σουτ ύστερα από προσπάθεια του Γιάγια Τουρέ, ενώ στο 80' ο Νασρί είδε τη μπάλα να στρώνεται στα πόδια του μετά από απόκρουση παικτών της Σαουθάμπτον και με εντυπωσιακό δεξί σουτ την "κάρφωσε" στα δίχτυα για το τελικό 3-2!
  • Video Highlights  

szólj hozzá: Manchester City - Southampton 3-2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου