Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΕ ΑΕΛ: «Νέο επεισόδιο της φαρσοκωμωδίας»

Έπειτα από αντίστοιχη ανακοίνωση του Ερασιτέχνη και η ΠΑΕ ΑΕΛ τοποθετήθηκε επίσημα για την απόφασή που στέλνει την Καβάλα, τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ηρακλή στη Football League.


Πρώτα αντέδρασε η Παναχαϊκή και στη συνέχεια η Λάρισα φάνηκε αντίθετη με την προσθήκη των τριών παραπάνω ομάδων στην κατηγορία τους. Μεταξύ άλλων, η ΠΑΕ των «βυσσινί» αναφέρθηκε σε πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του ποδοσφαίρου.
  • Παρακάτω η ανακοίνωση:
«Εδώ και ενάμιση χρόνο η ΑΕΛ παλεύει για να αποκαταστήσει μια σε βάρος της αδικία την οποία έχει αναγνωρίσει σύσσωμη η ποδοσφαιρική Ελλάδα, όμως, κάποιοι προκλητικά συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά - χωρίς να τηρήσουν καν προσχήματα και νόμιμες διαδικασίες - μεθοδεύουν την αποκατάσταση ομάδων, που οι δράσεις παραγόντων τους τις έχουν προ πολλού καταδικάσει όχι μόνο τυπικά, αλλά και στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου.

Με την πολύτιμη… συνδρομή, φυσικά, παραγόντων της πολιτικής που έσπευσαν με θέρμη να υποστηρίξουν τοπικιστικά συμφέροντα. Αλήθεια, που ήταν πέρσι τέτοιον καιρό οι Λαρισαίοι πολιτικοί όταν το χρέος τους, τους καλούσε να στηρίξουν έναν πέρα για πέρα δίκαιο και καθαρό αγώνα μιας ομάδας που κουμπώθηκε επανειλημμένα και έχασε μια ολόκληρη κατηγορία; Το σημερινό ήταν το τελευταίο, για την ώρα, επεισόδιο της φαρσοκωμωδίας, που κρατάει κάμποσους μήνες και δεν λέει να ρίξει τίτλους τέλους…

Για την ΑΕΛ, δεν είναι ζήτημα προσωπικής αντιπαράθεσης με καμία ομάδα ή πρόσωπο. Είναι ζήτημα νομιμότητας, δικαιοσύνης, αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας. Έννοιες τις οποίες κάποιοι έχουν αντικαταστήσει με συντεχνιακές λογικές, παρασκηνιακές συναλλαγές, νοοτροπίες υποτέλειας και ανταποδοτικά οφέλη και θέλουν να μας πείσουν ότι μόνο αν τις ασπαστούμε μπορούμε να επιβιώσουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Θα έπρεπε, όμως, να έχουν καταλάβει – ειδικά μετά από έναν ανένδοτο αγώνα τόσων χρόνων - ότι η ιστορία της ΑΕΛ δεν ξεπουλιέται για μικροπολιτικά ή άλλου είδους συμφέροντα. 

Η ΑΕΛ απόλυτα και αδιαπραγμάτευτα επανέλαβε και σήμερα στη συνέλευση της Football League την ξεκάθαρη στάση της στο ζήτημα της αποκαλούμενης αποκατάστασης: Κανένα αντάλλαγμα δεν μπορεί να την αναγκάσει να συναινέσει σε αποφάσεις νομικά ανυπόστατες και ηθικά αστήρικτες. Και θα συνεχίσει να το κάνει για όσο χρειαστεί, με όποιο μέσο έχει στα χέρια της και με οποιοδήποτε τίμημα χρειαστεί να πληρώσει…»

Πηγή:  OnSports.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου