Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

«Βροχή» τελικών για Ελληνες

Συνεχίστηκαν οι προκρίσεις σε τελικούς στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου. Ο Ιακωβάκης στα 400 μέτρα με εμπόδια, Κυριακοπούλου και Στεφανίδη προκρίθηκαν στον τελικό του άλματος επι κοντώ και ο Τσιάμης στο τριπλούν!

 
Η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη ξεπέρασαν τα 4.40 και προκρίθηκαν στον τελικό του άλματος επι κοντώ, αντιθέτως με την Λεδάκη που έμεινε στα 4,35 και εκτός συνέχειας στο Ελσίνκι. 

Οταν ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες στα 4,40 μ., υπήρχαν 11 αθλήτριες που είχαν υπερβεί το συγκεκριμένο ύψος και άλλες τρεις, ανάμεσα τους και η Λεδάκη, που είχαν τις ίδιες προσπάθειες στα 4,35 μέτρα. Οι κοπέλες ζήτησαν από τον έφορο του αγωνίσματος να τελειώσει τον αγώνα και να προκριθούν στον τελικό 14, αντί να συνεχίσουν στα 4,45 μ., που ήταν το όριο για τον τελικό. 

Η πρόταση των κοριτσιών δεν έγινε δεκτή κι αυτό γιατί η Τσέχα Πτατσνίκοβα είχε αφήσει το 4,40 μ. και είχε ζητήσει να πάει στο 4,45 μέτρα. Μετά την 30λεπτη διαβούλευση ανάμεσα στις δύο πλευρές, τελικά υπερίσχυσε η άποψη των κριτών που άνοιξαν τον διάδρομο για να συνεχιστεί ο αγώνας. 

Οι αθλήτριες θέλοντας να αντιδράσουν δεν έκαναν προσπάθειες, απλά περπατούσαν στον διάδρομο και στη συνέχεια έριχναν δίχως να κάνουν άλμα, τον πήχη. 

Η μοναδική που δοκίμασε και τελικά ξεπέρασε τα 4,45 μ., ήταν η Πτατσνίκοβα, που άφησε τελικά εκτός τελικού την Στέλα Λεδάκη και την Μόνικα Πίρεκ, τις δύο αθλήτριες που είχαν ξεπεράσει με την πρώτη προσπάθεια τα 4,35 μέτρα.

Η Κυριακοπούλου και η Στεφανίδη, ξεπέρασαν με την πρώτη προσπάθεια τα 4,40 μέτρα. Αμφότερες ξεκίνησαν από τα 4,15 μέτρα. Η Λεδάκη ξεκίνησε από το 4,05 μ. και ξεπέρασε μέχρι τα 4,35 μ., όλα τα ύψη με την πρώτη προσπάθεια.

“Οι κριτές δεν καταλάβαιναν. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει νωρίτερα. Αισθάνομαι πολύ καλά. Ολες οι προσπάθειες ήταν καλές. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Για μένα αυτός είναι ο πρώτος αγώνας στις . Επιτυχία είναι που μπήκα τελικό”, είπε η Στεφανίδη.

Από την πλευρά της η Κυριακοπούλου σχολίασε: “Εκανα κάποια λάθη στο πρώτο άλμα. Το θέμα ήταν να μπούμε στον τελικό με όσο το δυνατό λιγότερα άλματα. Ο τελικός θα είναι ανοιχτός και όλα είναι εφικτά. Να είμαστε καλά, να έχουμε καλές συνθήκες”.

Η άτυχη του προκριματικού, σχολίασε: “Μένω έξω για μια θέση, ενώ θα μπορούσα να είχα περάσει αν οι κριτές αποφάσιζαν να τελειώσουν τον αγώνα. Ήταν πρόβλημα της διοργάνωσης. Ήμουν καλά πέρασα όλα τα άλματα με την πρώτη. Ισως αν ήταν ο προπονητής μου μαζί, να πήγαινα καλύτερα”.
  • Στον τελικό και ο Ιακωβάκης
Ο Περικλής Ιακωβάκης τερμάτισε δεύτερος στην ημιτελική σειρά του και πέρασε στον τελικό με χρόνο 49.83. «Δεν ήμουν πολύ καλός. Έχω κάποια προβληματάκια τεχνικής λόγω κακής αυτοπεποίθησης. Είναι ανεπίτρεπτα αυτά για μένα με βάση την ηλικία, την εμπειρία και την όποια αξία, σε εισαγωγικά. Είναι κακό αποτέλεσμα για ‘μένα, έπρεπε να κερδίσω. Τα κεφάλια μέσα και αύριο θα προσπαθήσω για το καλύτερο, γιατί έχω να τηρήσω και μία υπόσχεση. Στον τελικό πρέπει να μου βγουν σωστά οι διασκελισμοί μου», δήλωσε μετά την κούρσα.
  • Τελικός και για Τσιάμη

Ο Δημήτρης Τσιάμης εξασφάλισε την πρόκριση στον σαββατιάτικο τελικό του τριπλούν, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Ελσίνκι.
 

Ο Ελληνας αθλητής είχε καλύτερο άλμα στα 16.55μ., στην πρώτη του προσπάθεια (15.75μ. στη δεύτερη, ενώ η τρίτη ήταν άκυρη) και, παρότι δεν έπιασε το όριο πρόκρισης, που ήταν 16.75μ., κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη 12άδα του προκριματικού και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.
 

Ο Τσιάμης ήταν τέταρτος στο Α΄ γκρουπ και ένατος στο σύνολο.
Στον τελικό προκρίθηκαν επίσης οι Φαμπρίτσιο Ντονάτο (Ιταλία, 17.17), Κάρολ Χόφμαν (Πολωνία, 17.09), Αλιαξέι Τσάπικ (Λευκορωσία, 16.95), Σερίφ Ελ-Σερίφ (Ουκρανία, 16.91), Μομτσίλ Καραϊλίεφ (Βουλγαρία, 16.73), Γιοτσάι Χαλεβί (Ισραήλ, 16.67), Φαμπρίτσιο Σκέμπρι (Ιταλία, 16.58), Ζλάτοζαρ Ατανάσοφ (Βουλγαρία, 16.58), Αντρέας Πόλε (Γερμανία, 16.54), Ντμίτρι Πλατνίτσκι (Λευκορωσία, 16.47) και Αλεξέι Φιοντόροφ (Ρωσία, 16.43).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου