Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Ο "σταρ" της Ραπίντ Βιέννης

Σαν ήρωας λατρεύεται από τους φιλάθλους της Ραπίντ ο προπονητής της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Europa League.


Η Ραπίντ Βιέννης είναι μία από τις λίγες ομάδες που τα φώτα δεν πέφτουν σε κάποιον παίκτη, αλλά στον προπονητή του συλλόγου, Πέτερ Σέτελ. Ο 45χρονος Αυστριακός τεχνικός είναι θρύλος στα μάτια των φιλάθλων της Ραπίντ, οι οποίοι βλέπουν στο προσωπό του έναν άνθρωπο που δέθηκε όσο λίγοι με την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Europa League.
16 χρόνια στην Ραπίντ

Ο Σέτελ ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Ραπίντ, φόρεσε την φανέλα της ομάδας για 16 σερί χρόνια, και μάλιστα κατά την διάρκεια της καριέρας του δεν αγωνίστηκε σε κανέναν άλλο σύλλογο! 

Επαιξε στην δευτεραθλήτρια Αυστρίας από το μακρινό 1986 έως το 2002, γράφοντας 436 συμμετοχές και κατακτώντας τρία Πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα. Διετέλεσε αρχηγός των "πράσινων" το διάστημα 1997-2001, ενώ το 1999 επιλέχτηκε ως μέλος της ομάδας του αιώνα της Ραπίντ.

Το 2007 άρχισε να εργάζεται ως προπονητής σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών, το 2009 ανέλαβε την Νέουσταντ, πριν καταλήξει το 2011 στην αγαπημένη του Ραπίντ.
Είναι 63 φορές διεθνής με την Εθνική Αυστρίας.
  • Η απόσυρση της φανέλας του
Μάλιστα, ως ένδειξη σεβασμού στην προσφορά του Σέτελ στην Ραπίντ αποφασίστηκε να αποσυρθεί η φανέλα με το Νο 5 που φορούσε ο θρύλος του αυστριακού ποδοσφαίρου.

Πηγή:  Contra.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου